| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Naslovna
 

ADRESA


Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

 

 

AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:        +971 2 447 4 411

Е-mail:

srb.emb.uae@mfa.rs

consular.abudhabi@mfa.rs

 

 

 

 

KANCELARIJA IZASLANIKA

ODBRANE

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:        +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

Radno vreme

Оd ponedeljka do petka: 09:00č - 16:00č

Rad sa strankama

Ponedeljak, utorak i četvrtak : 09:00č - 14:00č

osim u vreme  prazika.

 

Za podnošenje zahteva za dobijanje nove putne isprave kao i svih ostalih konzularnih radnji, molimo da prethodno zakažete termin klikom na eConsulate

 

Za vizu C ( turistička, poslovna, privatna poseta i sl.) i vizu D (zapošljavanje, školovanje, bolničko lečenje, spajanje porodice i sl.) aplicirate u novom sistemu za vize

https://welcometoserbia.gov.rs/pocetna

Za maloletna lica i supružničke vize, potrebno je zakazati termin u sistemu eConsulate i doći u Ambasadu.

Za porodice koje putuju sa decom u R. Srbiju, preporučujemo da prvo zakažu termine za decu a onda, istog dana,  da za svoje vize apliciraju u sistemu.

Sva dodatna pitanja za poslodavce u R.Srbiji , u vezi sa PPZ ID - Prijava potrebe za zapošljavanjem, dobijaju se na sajtu

https://www.nsz.gov.rs/

 

Za sva pitanja vezana za konzularno odeljenje Ambasade, molimo pošaljite e mail na

consular.abudhabi@mfa.rs 

Sve informacije se dobijaju  samo upitom na e mail.

 

Broj dežurnog mobilnog telefona samo za hitne slučajeve

(slučaj smrti, nesreće, zatvora i sl.)

16ч - 08ч     +971 50 285 22 72

Ovaj broj telefona NIJE za upite za konzularna pitanja.

 

   Zvanični tviter nalog Ambasade
   #SRBinUAE
   


 
ISTRAŽIVANJE o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu

 

Republički zavod za statistiku, u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine, sprovodi: Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu“.

Pozivamo državljane Republike Srbije koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu da učestvuju u istraživanju.  Svrha sprovođenja ovog istraživanja jeste da dobijemo što potpuniju sliku o brojnosti i osnovnim demografskim, migratornim, obrazovnim karakteristikama naših građana u inostranstvu.

 

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju, potrebno je da se registrujete i  popunite Upitnik.

 

Napomena: Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine sprovodi se u Republici Srbiji od 1. do 31.  oktobra 2022. godine samo na teritoriji Republike Srbije. U popisu se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstva koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Republici Srbiji.

 


VAŽNO OBAVEŠTENJE - POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED PANDEMIJE KORONA VIRUSA

U skladu sa odlukom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a u svetlu aktuelne situacije u vezi sa korona virusom u UAE i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja Covid-19, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju će, počevši od nedelje, 15. marta 2020. godine do daljnjeg, raditi sa strankama po posebnom režimu:

• Konzularno odeljenje će stranke primati samo ukoliko su prethodno zakazali termin.


• Termini se zakazuju minimum dva dana unapred, putem imejla: consular.abudhabi@mfa.rs


Konzularno odeljenje neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu Konzularnog odeljenja  da će im biti omogućen prijem.

 

Ove mere biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze i dok Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ne stavi ove mere van snage. O njihovom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice konzulata.

O merama koje je Republika Srbija preduzela sa ciljem sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, možete se informisati na sajtu Vlade Republike Srbije: https://www.srbija.gov.rs/ i Ministarstva zdravlja Republike Srbije: https://covid19.rs/

Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Ambasada će nastaviti da prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u UAE i vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


 
 
SREĆNA NOVA GODINA !


PARLAMENTARNI IZBORI - OBAVEŠTENJE O GLASANJU U AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U ABU DABIJU, DANA 17. DECEMBRA 2023. GODINE

 

Obaveštavamo državljane Republike Srbije koji su blagovremeno podneli propisno popunjene zahteve i ostvarili pravo da glasaju u inostranstvu, odnosno o tome dobili relevantna rešenja, da će se glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije za biračko mesto broj 61 - Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju , Ujedinjeni Arapski Emirati, održati u nedelju, 17. decembra 2023. godine, u periodu od 07:00 do 20:00 časova u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju.

Prilikom dolaska na glasanje, potrebno je da građani koji su upisani u birački spisak Ambasade sa sobom ponesu važeći pasoš Republike Srbije ili važeću ličnu kartu Republike Srbije.


Odluka o raspisivanju vanrednih izbora za poslanike Narodne skupštine

   

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku o raspisivanju vanrednih izbora za poslanike Narodne skupštine, koji će biti održani 17. decembra 2023. godine.

Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 25. novembra 2023. godine u ponoć po lokalnom vremenu u Srbiji), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

PRIJAVE SE ŠALJU  ISKLJUČIVO NA E MAIL

srb.emb.uae@mfa.rs


Za više informacija posetite

https://mduls.gov.rs/obavestenja/ministarstvo-drzevne-uprave-i-lokalne-samouprave-obavestava-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-koji-ce-biti-odrzani-17-decembra-2023-godine/.


Državljani Republike Srbije mogu na osnovu JMBG i broja pasoša ili lične karte i sami elektronskim putem proveriti da li su upisani u Jedinstveni birački spisak preko sajta MDULS, odnosno sledećeg linka:

https://upit.birackispisak.gov.rs/


Lice koje je državljanin Republike Srbije i ima prebivalište u Republici Srbiji a nije upisano u jedinstveni birački spisak, neophodno je da podnese zahtev za upis u JBS (na teritoriji UAE zahtev je moguće podneti preko Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju), kako bi isti bio obrađen u okviru sistema JBS. Pošto zahtev bude rešen, odnosno nadležni organ donese rešenje o upisu u JBS, onda se obrađuje i zahtev za glasanje u inostranstvu.


Zahtev za upis u JBS se može podneti i direktno preko portala eUprave ukoliko lice ima nalog na portalu eUprave i istom pristupa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom ili putem mobilne aplikacije ConsentID.


Uz zahtev za glasanje u inostranstvu, potrebno je priložiti kopiju važeće lične karte ili pasoša. Ukoliko je lična karta sa čipom, poželjno je da podnosilac zahteva priloži kopiju očitane lične karte, ukoliko je poseduje. To je od značaja zbog uvida u adresu prebivališta lica koje podnosi zahtev.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova