| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt
 

Adresa

Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:      +971 2 447 4 411                                                               

Е-mail: srb.emb.uae@mfa.rs

consular.abudhabi@mfa.rs

 

KANCELARIJA IZASLANIKA ODBRANE

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:      +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

 

 

Radno vreme

od ponedeljka do petka: 09:00h - 16:00h

 

Rad sa strankama*

od ponedeljka do petka: 09:00h - 14:00h

*osim u vreme praznika

 

Za podnošenje zahteva za dobijanje nove putne isprave kao i svih ostalih konzularnih radnji molimo da prethodno zakažete termin klikom na eKonzulat link ispod.

Za sva pitanja vezana za konzularno odeljenje Ambasade, molimo pošaljite e-mail na consular.abudhabi@mfa.rs

Sve informacije se dobijaju samo upitom na e mail.

 

Broj dežurnog mobilnog telefona samo za hitne slučajeve ( slučaj smrti, nesreće, zatvora i sl. )

16č - 08č    +971 50 285 22 72

Telefon nije za upite za konzularna pitanja.

 

   Zvanični tviter nalog Ambasade
   #SRBinUAE

 

 


 
ISTRAŽIVANJE o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu

 

Republički zavod za statistiku, u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine, sprovodi: Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu“.

Pozivamo državljane Republike Srbije koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu da učestvuju u istraživanju.  Svrha sprovođenja ovog istraživanja jeste da dobijemo što potpuniju sliku o brojnosti i osnovnim demografskim, migratornim, obrazovnim karakteristikama naših građana u inostranstvu.

 

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju, potrebno je da se registrujete i  popunite Upitnik.

 

Napomena: Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine sprovodi se u Republici Srbiji od 1. do 31.  oktobra 2022. godine samo na teritoriji Republike Srbije. U popisu se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstva koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Republici Srbiji.

 


VAŽNO OBAVEŠTENJE - POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED PANDEMIJE KORONA VIRUSA

U skladu sa odlukom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a u svetlu aktuelne situacije u vezi sa korona virusom u UAE i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja Covid-19, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju će, počevši od nedelje, 15. marta 2020. godine do daljnjeg, raditi sa strankama po posebnom režimu:

• Konzularno odeljenje će stranke primati samo ukoliko su prethodno zakazali termin.


• Termini se zakazuju minimum dva dana unapred, putem imejla: consular.abudhabi@mfa.rs


Konzularno odeljenje neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu Konzularnog odeljenja  da će im biti omogućen prijem.

 

Ove mere biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze i dok Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ne stavi ove mere van snage. O njihovom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice konzulata.

O merama koje je Republika Srbija preduzela sa ciljem sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, možete se informisati na sajtu Vlade Republike Srbije: https://www.srbija.gov.rs/ i Ministarstva zdravlja Republike Srbije: https://covid19.rs/

Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Ambasada će nastaviti da prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u UAE i vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


 
 
OTVARANJE KNJIGE ŽALOSTI

 04.05.2023.


Povodom tragedije koja se dogodila 03. maja 2023. godine u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, Vlada Republike Srbije je proglasila trodnevnu žalost na čitavoj teritoriji R. Srbije od petka 05. maja, zaključno sa nedeljom 07. maja 2023. godine.

U Ambasadi  Republike Srbije u Abu Dabiju biće otvorena knjiga žalosti u petak 05. maja 2023. godine od 11.00 do 15.00 časova.

Izjave saučešća mogu se poslati i elektronskim putem  od 5 do 7 maja ( celodnevno ) na е mejl adresu:

srb.emb.uae@mfa.rs

 


Aplikacija ConsentID

Svaki korisnik, pre dobijanja parametara za aplikciju  ConsentID, treba da ima otvoren nalog na portalu eUprave.

Aplikacija ConsentID služi korisniku da na siguran i pouzdan način potvrdi svoj identitet preko portala za elektronsku identifikaciju, odnosno prijavi se na portal eUprave. Korisnici koji na ovaj način pristupaju portalu eUprave imaju mogućnost da koriste sve elektronske usluge koje pruža portal.


Parametri se izdaju državljanima R. Srbije koji imaju važeći identifikacioni dokument (pasoš ili lična karta). Takođe, parametri se mogu izdati i stranom državljaninu, ukoliko ima privremeni boravak ili stalno nastanjenje u R. Srbiji, odnosno, poseduje evidencijski broj stranca (EBS) koji izdaje MUP R. Srbije.


Za izdavanje parametara i QR koda, obavezno je lično prisustvo u Ambasadi uz prethodnu najavu e mailom, svakim radnim danom od 10 do 13 časova.


Parametri se generišu na osnovu JMBG. Dokument sa generisanim parametrima se štampa i isti potpisuje korisnik. Gornji deo dokumenta sa parametrima se uručuje korisniku, a donji deo sa potpisom korisnika se arhivira u Ambasadi.


Usluga se ne naplaćuje.


Ukoliko korisnik promeni uređaj, za instaliranje aplikacije ConsentID na novom mobilnom telefonu ili tabletu neophodni su novi parametri.


Na zahtev korisnika, može se izvršiti i opoziv parametara. Razlozi za opoziv mogu biti da korisnik više ne želi da koristi aplikaciju ConsentID, gubitak ili oštećenje uređaja sa mobilnom aplikacijom, promena ličnog imena ili drugog podatka korisnika.


Primenjene su  sve mere zaštite podataka o ličnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i u skladu sa odredbama Ugovora o obradi podataka potpisanim između MSP i Kancelarije za IT  i eUpravu 23. decembra 2022.godine.


 


Srećni praznici !


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova