| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт
 

Адреса


Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

 

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

 

Е-mail:

srb.emb.uae@mfa.rs

consular.abudhabi@mfa.rs

 

КАНЦЕЛАРИЈА ИЗАСЛАНИКА ОДБРАНЕ

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

Радно време

од понедељка до петка: 09:00ч - 16:00ч

 

Рад са странкама*

од понедељка до петка: 09:00ч - 14:00ч

*осим у време празника

 

За подношење захтева за добијање нове путне исправе као и свих осталих конзуларних радњи молимо да претходно закажете термин кликом на еКонзулат линк, који се налази испод.

За сва питања везана за конзуларно одељење Амбасаде , молимо пошаљите имејл на consular.abudhabi@mfa.rs 

Све информације се добијају само упитом на е миал.

 

 

Број дежурног мобилног телефона  само за хитне случајеве 

16ч - 08ч     +971 50 285 22 72

Телефон није за упите за конзуларна питања.

 

 

   Званични твитер налог Амбасаде
   #SRBinUAE
   

 

 


 
ИСТРАЖИВАЊЕ о држављанима Републике Србије који живе у иностранству

01.10.2022.

 

Републички завод за статистику, у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године, спроводи: Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству“.

Позивамо држављане Републике Србије који, са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство, живе у иностранству да учествују у истраживању.  Сврха спровођења овог истраживања јесте да добијемо што потпунију слику о бројности и основним демографским, миграторним, образовним карактеристикама наших грађана у иностранству.

 

Уколико желите да учествујете у истраживању, потребно је да се региструјете и  попуните Упитник.

 

Напомена: Попис становништва, домаћинстава и станова 2022. године спроводи се у Републици Србији од 1. до 31.  октобра 2022. годинe само на територији Републике Србије. У попису се прикупљају подаци и о члановима домаћинства који се у време пописа налазе у иностранству (школују се, раде или бораве у иностранству из других разлога). За та лица податке дају чланови њихових домаћинстава у Републици Србији.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОСЕБАН РЕЖИМ РАДА KОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ KОРОНА ВИРУСА

У складу са одлуком Министарства спољних послова Републике Србије, а у светлу актуелне ситуације у вези са корона вирусом у УАЕ и потребе за предузимањем додатних мера у циљу спречавања ширења и сузбијања  Covid-19, Kонзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Абу Дабију ће, почевши од недеље, 15. марта 2020. године до даљњег, радити са странкама по посебном режиму:

 

• Kонзуларно одељење ће странке примати само уколико су претходно заказали термин.

• Термини се заказују минимум два дана унапред, путем имејла: consular.abudhabi@mfa.rs

• Kонзуларно одељење неће примати странке које се претходно нису најавиле и добиле потврду Kонзуларног одељења  да ће им бити омогућен пријем.

 
 
Ове мере биће на снази све док траје акутна опасност од заразе и док Министарство спољних послова Републике Србије не стави ове мере ван снаге. О њиховом стављању ван снаге грађани ће бити обавештени путем интернет странице конзулата.
 
О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања ширења заразе изазване вирусом Covid-19, можете се информисати на сајту Владе Републике Србије: https://www.srbija.gov.rs/ и Министарства здравља Републике Србије: https://covid19.rs/
 
 
Амбасада Републике Србије у Абу Дабију захваљује на разумевању и сарадњи. Амбасада ће наставити да прати ситуацију у погледу епидемије коронавируса у УАЕ и вратиће се редовном режиму рада чим се ситуација поправи.

 


 
 
ОТВАРАЊЕ КЊИГЕ ЖАЛОСТИ

04.05.2023.

Поводом трагедије која се догодила 03. маја 2023. године у основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, Влада Републике Србије је прогласила тродневну жалост на читавој територији Р. Србије од петка 05. маја закључно са недељом 07. маја 2023. године.
У Амбасади  Републике Србије у Абу Дабију биће отворена књига жалости у петак 05. маја 2023. године од 11.00 до 15.00 часова.
Изјаве саучешћа могу се послати и електронским путем  од 5 до 7 маја (целодневно) на е мејл адресу:


srb.emb.uae@mfa.rs

 


Апликација ConsentID

Сваки корисник, пре добијања параметара за апликцију  ConsentID, треба да има отворен налог на порталу еУправе.
Апликација ConsentID служи кориснику да на сигуран и поуздан начин потврди свој идентитет преко портала за електронску идентификацију, односно пријави се на портал еУправе. Корисници који на овај начин приступају порталу еУправе имају могућност да користе све електронске услуге које пружа портал.


Параметри се издају држављанима Р. Србије који имају важећи идентификациони документ (пасош или лична карта). Такође, параметри се могу издати и страном држављанину, уколико има привремени боравак или стално настањење у Р. Србији, односно, поседује евиденцијски број странца (ЕБС) који издаје МУП Р. Србије.


За издавање параметара и QR кода, обавезно је лично присуство у Амбасади уз претходну најаву е маилом, сваким радним даном од 10 до 13 часова.


Параметри се генеришу на основу ЈМБГ. Документ са генерисаним параметрима се штампа и исти потписује корисник. Горњи део документа са параметрима се уручује кориснику, а доњи део са потписом корисника се архивира у Амбасади.


Услуга се не наплаћује.


Уколико корисник промени уређај, за инсталирање апликације ConsentID на новом мобилном телефону или таблету неопходни су нови параметри.


На захтев корисника, може се извршити и опозив параметара. Разлози за опозив могу бити да корисник више не жели да користи апликацију ConsentID, губитак или оштећење уређаја са мобилном апликацијом, промена личног имена или другог податка корисника.


Примењене су  све мере заштите података о личности у складу са Законом о заштити података о личности, као и у складу са одредбама Уговора о обради података потписаним између МСП и Канцеларије за ИТ  и еУправу 23. децембра 2022.године.


КОНКУРСИ – РЕГИОН И ДИЈАСПОРА 2023


                  Обавештавамо Вас да је МСП И.Дачић 16.јануара о.г. донео одлуку бр.17/30-2023/01 о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског, културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.
Такође је донета  одлука бр.18/30-2023/01 о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону а који имају за циљ употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског, културног, етничког, језичког и верског идентитета.

Увид у расписане конкурсе  за суфинансирање пројеката можете извршити на следећим линковима:

https://www.mfa.gov.rs

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html

 

 

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова