| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт
 

Адреса


Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

 

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

 

Е-mail: embassy.abudhabi@mfa.rs

consular.abudhabi@mfa.rs

 

КАНЦЕЛАРИЈА ИЗАСЛАНИКА ОДБРАНЕ

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

Радно време

од недеље до четвртка: 09:00 - 16:00

 

Рад са странкама*

од недеље до четвртка: 10:00 - 14:00

средом (10:00 -13.00 и 15.00 - 18.00 )

поподневна смена је само за израду пасоша и визе супужника српских држављана, уз претходно заказвање термина.


 

*осим у време празника

 

За подношење захтева за добијање нове путне исправе потребно је претходно заказати термин на телефон

02 44 76 444 - конзуларно одељење Амбасаде и путем e-maiila:consular.abudhabi@mfa.rs

Број дежурног мобилног телефона (само за хитне случајеве)

16ч - 08ч     +971 56 881 97 96

 

    

 

   

 

 


 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОСЕБАН РЕЖИМ РАДА КОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

У складу са одлуком Министарства спољних послова Републике Србије, а у светлу актуелне ситуације у вези са корона вирусом у УАЕ и потребе за предузимањем додатних мера у циљу спречавања ширења и сузбијања болести, Kонзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Абу Дабију ће, почевши од недеље, 15. марта 2020. године до даљњег, радити са странкама по посебном режиму:

• Kонзуларно одељење ће странке примати само уколико се ради о врло хитном и неодложном случају.

• Потребно је да странка свој долазак у конзулат најави најмање два дана раније путем имејла на: consular.abudhabi@mfa.rs

Kонзуларно одељење неће примати странке које се претходно нису најавиле и добиле потврду Kонзуларног одељења  да ће им бити омогућен пријем.

 

 

Ове мерe биће на снази све док траје акутна опасност од заразе и док Министарство спољних послова Републике Србије не стави ове мере ван снаге. О њиховом стављању ван снаге грађани ће бити обавештени путем интернет странице Амбасаде.

 

О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања ширења заразе изазване вирусом ЦОВИД-19, можете се информисати на сајту Владе Републике Србије: https://www.srbija.gov.rs/ и Министарства здравља Републике Србије: https://covid19.rs/

 

Амбасада Републике Србије у Абу Дабију захваљује на разумевању и сарадњи. Амбасада ће наставити да прати ситуацију у погледу епидемије коронавируса у УАЕ и вратиће се редовном режиму рада чим се ситуација поправи.


ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ БОРАВЕ У ИНОСТРАНСТВУ

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - Списак привремено затворених граничних прелаза (МУП РС)

 

Информације о поступку на граничним прелазима при уласку путника у Републику Србију:

https://covid19.rs/algoritam1/

https://covid19.rs/algoritam2/


 
 
ПОНОВЉЕНИ КОНКУРСИ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА, УПРАВЕ ЗА САРАДЊУ СА ДИЈАСПОРОМ И СРБИМА У РЕГИОНУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ и ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписала је конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону, који су отворени од 18.маја 2020.године до 1.јуна 2020.године.

Све инфомације о конкурсима и процедури пријављивања могу се пронаћи нха следећем сајту:

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


ПРИМЕНА ОДЛУКЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ПРЕСТАНКУ ВАЖЕЊА ОДЛУКЕ О ЗАТВАРАЊУ СВИХ ГРАНИЧНИХ ПРЕЛАЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

У складу са Одлуком Владе Републике Србије о престанку важења Одлуке о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију , односно могућности уласка свих страних држављана у Републику Србију без дозвола ,створени су услови за пријем захтева за визе страних држављана у свим дипломатско - конзуларним представништвима Републике Србије,уз примену превентивних мера у циљу спречавања ширења болести COVID - 19 (  ношење маски и рукаица, држање одстојања закзиве термина посета и др. ).


АКТУЕЛНИ РЕЖИМ УЛАСКА ДОМАЋИХ И СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

Обавештавамо да је Влада Републике Србије, на седници од 21.маја 2020.године, донела Одлуку о престанку важења Одлуке о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију - којом престаје да важи истоимена одлука од 19.марта 2020.године, Одлуку о престанку важења Одлуке о затварању граничних прелаза - којом је престала да важи истоимена одлука, као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести COVID - 19 изазване вирусом SARS - CoV - 2 заразном болешћу, а које су ступиле на снагу 22.маја 2020.године.

Поменутим одлукама отворени су сви гранични прелази Рпублике Србије и исти од днас функционишу у уобичајеном режиму.

Изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести COVID - 19  изазване вирусом SARS - CoV-2 заразном болешћу укинута је забрана уласка у Републику Србију као и епидемиолошке мере за све категорије домаћих и страних држављана.( без сагласности/дозволе, мера изолације и обавезног поседовња негативног PCR теста ).


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова