| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт
 

Адреса


Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

 

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

 

Е-mail:

srb.emb.uae@mfa.rs

consular.abudhabi@mfa.rs

 

КАНЦЕЛАРИЈА ИЗАСЛАНИКА ОДБРАНЕ

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

Радно време

од понедељка до петка: 09:00 - 16:00

 

Рад са странкама*

од понедељка до петка: 10:00 - 14:00

средом (10:00 -13.00 и 15.00 - 18.00 )

поподневна смена је само за израду пасоша и визе супружника српских држављана, уз претходно заказвање термина.


*осим у време празника

 

За подношење захтева за добијање нове путне исправе као и свих осталих конзуларних радњи молимо да претходно закажете термин путем e-maiila: consular.abudhabi@mfa.rs

Број дежурног мобилног телефона (само за хитне случајеве)

16ч - 08ч     +971 56 881 97 96

 

За улазак у Амбасаду  Р. Србије, потребно је да имате или активну Ал Хосн апликацују или неагтиван ПЦР тест, не старији од 96ч.

 

   

 

 


 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОСЕБАН РЕЖИМ РАДА KОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ KОРОНА ВИРУСА

У складу са одлуком Министарства спољних послова Републике Србије, а у светлу актуелне ситуације у вези са корона вирусом у УАЕ и потребе за предузимањем додатних мера у циљу спречавања ширења и сузбијања  Covid-19, Kонзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Абу Дабију ће, почевши од недеље, 15. марта 2020. године до даљњег, радити са странкама по посебном режиму:

 

• Kонзуларно одељење ће странке примати само уколико су претходно заказали термин.

• Термини се заказују минимум два дана унапред, путем имејла: consular.abudhabi@mfa.rs

• Kонзуларно одељење неће примати странке које се претходно нису најавиле и добиле потврду Kонзуларног одељења  да ће им бити омогућен пријем.

 
 
Ове мере биће на снази све док траје акутна опасност од заразе и док Министарство спољних послова Републике Србије не стави ове мере ван снаге. О њиховом стављању ван снаге грађани ће бити обавештени путем интернет странице конзулата.
 
О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања ширења заразе изазване вирусом Covid-19, можете се информисати на сајту Владе Републике Србије: https://www.srbija.gov.rs/ и Министарства здравља Републике Србије: https://covid19.rs/
 
 
Амбасада Републике Србије у Абу Дабију захваљује на разумевању и сарадњи. Амбасада ће наставити да прати ситуацију у погледу епидемије коронавируса у УАЕ и вратиће се редовном режиму рада чим се ситуација поправи.

 


 
 
Телеграм саучешћа поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата и владара Абу Дабија

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата и владара Абу Дабија, шеика Калифа бин Заједа Ал Нахјана, у којем се каже:

„Дубоко ме је погодила вест о смрти Његовог величанства шеика Калифа бин Заједа Ал Нахјана, искреног пријатеља наше земље и човека којег су красиле неке од највреднијих и најређих врлина.

Смрт човекова мери се по његовом животу – по снази карактера, моралним начелима којих се придржавао, по мудрости којом се руководио, као и по спремности да несебично помогне и правично просуди. Човек посвећен вери и традицији, али са изузетним слухом за вредности савременог света, шеик Калифа је своју земљу сврстао у једну од највећих сила региона, подигавши је на трон модерних и снажних држава света.

Његово величанство шеик Калифа је управо највишим људским вредностима посветио цео живот, водећи свој народ сигурном и мудром руком ка свеобухватном напретку и добробити, неуморно радећи и у најтежим временима, чиме је стекао огроман углед и бројне пријатеље и на глобалном нивоу.

Изражавам најдубље саучешће породици и сународницима Његовог величанства. Нека буду поносни и нека славе његов живот.

Нека му Бог подари рајска насеља и обилати благослов“, наводи се у саучешћу председника Вучића.

www.predsednik.rs


Лична порука владару Абу Дабија поводом избора за новог председника Уједињених Арапских Емирата

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас личну поруку владару Абу Дабија шеику Мохамеду бин Заједу Ал Нахјану у којој му је честитао на избору за новог председника Уједињених Арапских Емирата. У поруци се каже:

„Екселенцијо, поштовани пријатељу,

желим да Вам упутим најсрдачније честитке на избору за ову најодговорнију од свих дужности, уверен да ћете својом мудрошћу и искуством наставити да водите Ваш народ путем мира и сваког добра и напретка.

И у временима највеће туге и изазова, живот нас учи да морамо да наставимо часним путем славних претходника и предака. На том путу нас увек чекају бројне обавезе и искушења, чинећи успон много тежим, али и сваку победу и успех – много већим и сјајнијим.

Познајући Вашу одлучност, смиреност у доношењу одговорних одлука и врхунско знање настало на искуству у тешким временима, сигуран сам да ћете водити свој народ у још бољу и перспективнију будућност.

Kористим ову прилику да Вас још једном уверим да ћете на том путу и даље имати Србију као поузданог партнера и, пре свега, као пријатеља који не узмиче ни онда када многи одустају или окрећу леђа.

Уз најбоље жеље за сваку личну и државничку срећу и успех, примите, Екселенцијо, изразе мог најдубљег уважавања“, наводи се у поруци председника Вучића.

Извор/Фото: www.predsednik.rs


Министар Селаковић упутио изразе саучешћа шефу дипломатије УАЕ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је данас изразе саучешћа министру спољних послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата шеику Абдулаху бин Заједу Ал Нахјану поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата и владара Абу Дабија, шеика Халифе бин Заједа Ал Нахјана.

Министар Селаковић је поручио да ће шеик Халифа бин Зајед Ал Нахјан остати упамћен као искрени пријатељ Републике Србије и српског народа, и као човек који је допринео прогресу Уједињених Арапских Емирата.

„Сигуран сам да ће Уједињени Арапски Емирати наставити путем просперитета, који је утабан од стране оца нације покојног шеика Заједа бин Султана Ал Нахјана и његовог сина покојног шеика Халифа бин Заједа Ал Нахјана“, наводи се у поруци министра Селаковића.

Шеф српске дипломатије навео је да у овом периоду жалости Република Србија саосећа у болу и тузи пријатељског народа Уједињених Арапских Емирата.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова