| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт
 

Адреса


Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

 

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

 

Е-mail:

embassy.abudhabi@mfa.rs   consular.abudhabi@mfa.rs

 

 

 

 

 

КАНЦЕЛАРИЈА ИЗАСЛАНИКА ОДБРАНЕ

Телефон: +971 2 447 6 444

Факс:        +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

Радно време

од недеље до четвртка: 09:00 - 16:00

 

Рад са странкама*

од недеље до четвртка: 10:00 - 14:00

средом (10:00 -13.00 и 15.00 - 18.00 )

поподневна смена је само за израду пасоша и визе супужника српских држављана, уз претходно заказвање термина.


 

*осим у време празника

 

За подношење захтева за добијање нове путне исправе као и свих осталих конзуларних радњи потребно је претходно заказати термин на телефон

02 44 76 444 - конзуларно одељење Амбасаде или путем e-maiila: consular.abudhabi@mfa.rs

Број дежурног мобилног телефона (само за хитне случајеве)

16ч - 08ч     +971 56 881 97 96

 

    

 

   

 

 


 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОСЕБАН РЕЖИМ РАДА КОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

У складу са одлуком Министарства спољних послова Републике Србије, а у светлу актуелне ситуације у вези са корона вирусом у УАЕ и потребе за предузимањем додатних мера у циљу спречавања ширења и сузбијања болести, Kонзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Абу Дабију ће, почевши од недеље, 15. марта 2020. године до даљњег, радити са странкама по посебном режиму:

• Kонзуларно одељење ће странке примати само уколико се ради о врло хитном и неодложном случају.

• Потребно је да странка свој долазак у конзулат најави најмање два дана раније путем имејла на: consular.abudhabi@mfa.rs

Kонзуларно одељење неће примати странке које се претходно нису најавиле и добиле потврду Kонзуларног одељења  да ће им бити омогућен пријем.

 

 

Ове мерe биће на снази све док траје акутна опасност од заразе и док Министарство спољних послова Републике Србије не стави ове мере ван снаге. О њиховом стављању ван снаге грађани ће бити обавештени путем интернет странице Амбасаде.

 

О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања ширења заразе изазване вирусом ЦОВИД-19, можете се информисати на сајту Владе Републике Србије: https://www.srbija.gov.rs/ и Министарства здравља Републике Србије: https://covid19.rs/

 

Амбасада Републике Србије у Абу Дабију захваљује на разумевању и сарадњи. Амбасада ће наставити да прати ситуацију у погледу епидемије коронавируса у УАЕ и вратиће се редовном режиму рада чим се ситуација поправи.


ВИЗЕ ЗА БРАЧНЕ ДРУГОВЕ СРПСКИХ ДРЖАВЉАНА КОЈИ НИСУ ДРЖАВЉАНИ РС

Молимо све подносиоце визних захтева који су у браку са држављанима РС, да пре доласка у амбасаду, претходно закажу телефонским путем термин за подношење захтева у циљу ефикасности и брзине поступка.


 
 
ВОДИЧ КРОЗ МЕРЕ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ ИНОВАТИВНЕ ПРИВРЕДЕ

У циљу промоције Републике Србије као повољне дестинације за пословање и за инвестирање у истраживање и развој и нове технологије,Влада Републике Србије припремила је брошуру коју можете преузети на овој адреси - https://inovacije.srbijastvara.rs/


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОНАЂЕНИМ ПАСОШИМА

Следећим држављанима Републике Србије, изгубљени пасоши се налазе у Амбасади Р.Србије у Абу Дабију, где их могу преузети :

1. Стефан Михић, Београд,

2. Драган Стевановић, Бољевац,

3. Весна Милошевић,Београд,

4. Снежана Јевтић, Нови Сад,

5. Зоран Милошевић, Београд,

6. Иштван Есет, Нови Сад.


БЕСПЛАТНА ЈЕДНОМЕСЕЧНА ОБУКА СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ДИЈАСПОРИ И РЕГИОНУ

У оквиру пројекта "Онлајн обука предавача који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону" удружење Академска српска асоцијација позива све предаваче који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону да се пријаве на бесплатну једномесечну онлајн обуку српског као завичајног језика.

Под покровитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Минстарства спољних послова Републике Србије организоваће се обука за све предаваче српског језика у дијаспори и региону.

Сви заинтересовани предавачи могу се пријавити до 02.08.2020.г. на бесплатну једномесечну онлајн обуку наставе српског језика као завичајог језика преко Скајпа, на коме ће им ментори бити професори Филозофског факултета у Нишу ( проф.др Марина Јањић, проф.др Јелисавета Тодоровић и мср Александар Новаковић ).

Почетак обуке планиран је за 17.08.2020.г., а завршетак за 20.09.2020.г. Након завршетка обуке учесници ће добити потврде  о похађању обуке које издаје Академска српска асоцијација. 

Сви заинтересвани могу да  попуне пријаву директно на сајту https://asasocijacija.com/prijava-zapredavace/ или да скину образац пријаве и пошаљу на мејл asasocijacija@gmail.com са насловом онлајн обука.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова