| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt
 

ADRESA

Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

 

AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:      +971 2 447 4 411                                                             

Е-mail: srb.emb.uae@mfa.rs

consular.abudhabi@mfa.rs

 

 

 

 

KANCELARIJA IZASLANIKA ODBRANE

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:      +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

 

 

Radno vreme

od ponedeljka do petka: 09:00h - 16:00h

 

Rad sa strankama*

od ponedeljka do petka: 09:00h - 14:00h

*osim u vreme praznika

 

Za podnošenje zahteva za dobijanje nove putne isprave kao i svih ostalih konzularnih radnji molimo da prethodno zakažete termin klikom na eKonzulat link ispod.

 

Za sva pitanja vezana za konzularno odeljenje Ambasade, molimo pošaljite e mail na

consular.abudhabi@mfa.rs

Sve informacije se dobijaju isključivo upitom na e mail.

 

 

Broj dežurnog mobilnog telefona samo za hitne slučajeve ( slučaj smrti, nesreće, zatvora i sl. )

16č - 08č    +971 50 285 22 72

Telefon nije za upite za konzularna pitanja.

 

 

   Zvanični tviter nalog Ambasade
   #SRBinUAE

PRIJAVE  SLATI  ISKLJUČUVO  NA E MAIL    srb.emb.uae@mfa.rs

 

 


 
ISTRAŽIVANJE o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu

 

Republički zavod za statistiku, u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine, sprovodi: Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu“.

Pozivamo državljane Republike Srbije koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu da učestvuju u istraživanju.  Svrha sprovođenja ovog istraživanja jeste da dobijemo što potpuniju sliku o brojnosti i osnovnim demografskim, migratornim, obrazovnim karakteristikama naših građana u inostranstvu.

 

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju, potrebno je da se registrujete i  popunite Upitnik.

 

Napomena: Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine sprovodi se u Republici Srbiji od 1. do 31.  oktobra 2022. godine samo na teritoriji Republike Srbije. U popisu se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstva koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Republici Srbiji.

 


VAŽNO OBAVEŠTENJE - POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED PANDEMIJE KORONA VIRUSA

U skladu sa odlukom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a u svetlu aktuelne situacije u vezi sa korona virusom u UAE i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja Covid-19, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju će, počevši od nedelje, 15. marta 2020. godine do daljnjeg, raditi sa strankama po posebnom režimu:

• Konzularno odeljenje će stranke primati samo ukoliko su prethodno zakazali termin.


• Termini se zakazuju minimum dva dana unapred, putem imejla: consular.abudhabi@mfa.rs


Konzularno odeljenje neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu Konzularnog odeljenja  da će im biti omogućen prijem.

 

Ove mere biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze i dok Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ne stavi ove mere van snage. O njihovom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice konzulata.

O merama koje je Republika Srbija preduzela sa ciljem sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, možete se informisati na sajtu Vlade Republike Srbije: https://www.srbija.gov.rs/ i Ministarstva zdravlja Republike Srbije: https://covid19.rs/

Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Ambasada će nastaviti da prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u UAE i vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


 
 
Odluka o raspisivanju vanrednih izbora za poslanike Narodne skupštine

   

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku o raspisivanju vanrednih izbora za poslanike Narodne skupštine, koji će biti održani 17. decembra 2023. godine.

Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 25. novembra 2023. godine u ponoć po lokalnom vremenu u Srbiji), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

PRIJAVE SE ŠALJU  ISKLJUČIVO NA E MAIL

srb.emb.uae@mfa.rs


Za više informacija posetite

https://mduls.gov.rs/obavestenja/ministarstvo-drzevne-uprave-i-lokalne-samouprave-obavestava-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-koji-ce-biti-odrzani-17-decembra-2023-godine/.


Državljani Republike Srbije mogu na osnovu JMBG i broja pasoša ili lične karte i sami elektronskim putem proveriti da li su upisani u Jedinstveni birački spisak preko sajta MDULS, odnosno sledećeg linka:

https://upit.birackispisak.gov.rs/


Lice koje je državljanin Republike Srbije i ima prebivalište u Republici Srbiji a nije upisano u jedinstveni birački spisak, neophodno je da podnese zahtev za upis u JBS (na teritoriji UAE zahtev je moguće podneti preko Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju), kako bi isti bio obrađen u okviru sistema JBS. Pošto zahtev bude rešen, odnosno nadležni organ donese rešenje o upisu u JBS, onda se obrađuje i zahtev za glasanje u inostranstvu.


Zahtev za upis u JBS se može podneti i direktno preko portala eUprave ukoliko lice ima nalog na portalu eUprave i istom pristupa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom ili putem mobilne aplikacije ConsentID.


Uz zahtev za glasanje u inostranstvu, potrebno je priložiti kopiju važeće lične karte ili pasoša. Ukoliko je lična karta sa čipom, poželjno je da podnosilac zahteva priloži kopiju očitane lične karte, ukoliko je poseduje. To je od značaja zbog uvida u adresu prebivališta lica koje podnosi zahtev.


 


Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veze matične države i dijaspore, kao i matične države Srba u regionu u oblasti Obrazovanja

14.10.2023.

Obaveštavamo Vas da je Odlukom MSP br.256/30-2023/01 od 12.10.2023. godine, raspisan Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veze matične države i dijaspore, kao i  matične države Srba u regionu a koji imaju za cilj upotrebu, učenje, čuvanje, negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog i verskog identiteta, u oblasti obrazovanja.

Konkurs će biti otvoren u periodu od 13.oktobra 2023 godine do 23.oktobra 2023.godine.

 

Sve informacije o načinima prijavljivanja i uslovima samog Konkursa možete pronaći putem linka:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2023.php


OTVARANJE KNJIGE ŽALOSTI

 04.05.2023.


Povodom tragedije koja se dogodila 03. maja 2023. godine u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, Vlada Republike Srbije je proglasila trodnevnu žalost na čitavoj teritoriji R. Srbije od petka 05. maja, zaključno sa nedeljom 07. maja 2023. godine.

U Ambasadi  Republike Srbije u Abu Dabiju biće otvorena knjiga žalosti u petak 05. maja 2023. godine od 11.00 do 15.00 časova.

Izjave saučešća mogu se poslati i elektronskim putem  od 5 do 7 maja ( celodnevno ) na е mejl adresu:

srb.emb.uae@mfa.rs

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova