| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt
 

Adresa

Mushref area, sector W31

Al Rafee street

Villa number 06

(opposite of Novotel hotel)     

 

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:      +971 2 447 4 411                                                               

Е-mail: embassy.abudhabi@mfa.rs

            consular.abudhabi@mfa.rs

 

KANCELARIJA IZASLANIKA ODBRANE

Telefon: +971 2 447 6 444

Faks:      +971 2 447 4 411

E-mail: srbdao.ae@da.mod.gov.rs

 

 

Radno vreme

od nedelje do četvrtka: 09:00 - 16:00

 

Rad sa strankama*

od nedelje do četvrtka: 10:00 - 14:00

sredom (10;00 - 13;00 i 15;00 - 18.00),
popodnevna smena je samo za izradu pasosa i vize supruznika srpskih dravljana, uz prethodno zakazivanje termina.

*osim u vreme praznika

 

Za podnošenje zahteva za dobijanje nove putne isprave kao i svih ostalih konzularnih radnji potrebno je prethodno zakazati termin

na telefon 02 44 76 444 - konzularno odeljenje Ambasade.
ili putem e-maila

consular.abudhabi@mfa.rs


 

 

 

 

 


 
VAŽNO OBAVEŠTENJE - POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED PANDEMIJE KORONA VIRUSA

U skladu sa odlukom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a u svetlu aktuelne situacije u vezi sa korona virusom u UAE i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju će, počevši od nedelje, 15. marta 2020. godine do daljnjeg, raditi sa strankama po posebnom režimu:

• Konzularno odeljenje će stranke primati samo ukoliko se radi o vrlo hitnom i neodložnom slučaju.


• Potrebno je da stranka svoj dolazak u konzulat najavi najmanje dva dana ranije putem imejla na: consular.abudhabi@mfa.rs


Konzularno odeljenje neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu Konzularnog odeljenja  da će im biti omogućen prijem.


 

Ove mere biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze i dok Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ne stavi ove mere van snage. O njihovom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice konzulata.

O merama koje je Republika Srbija preduzela sa ciljem sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, možete se informisati na sajtu Vlade Republike Srbije: https://www.srbija.gov.rs/ i Ministarstva zdravlja Republike Srbije: https://covid19.rs/

Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Ambasada će nastaviti da prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u UAE i vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


KORONA VIRUS: PREPORUKA DRŽAVLJANIMA SRBIJE U INOSTRANSTVU

 

VAŽNO OBAVEŠTENjE - Spisak privremeno zatvorenih graničnih prelaza (MUP RS)

 

Informacija o postupku na graničnim prelazima pri ulasku putnika u Republiku Srbiju:

https://covid19.rs/algoritam1/

https://covid19.rs/algoritam2/

 

 

 

Opširnije...
 
 
Air Serbia KOMERCIJALNI LET 11.07.2020.
"Air Serbia" izražava spremnost da, posle uspešno organizovanog leta 20. juna, organizuje još jedan  komercijalni let na relaciji Abu Dabi - Beograd. 
 
 
Detalji leta:
 
Datum: 11 JUL                   Broj leta: JU4801           Polazak iz: AUH           
 
Vreme polaska: 16:20        Dolazak u: BEG            Vreme dolaska: 20:20   
 
Tip aviona: A320                Time zone: Local time
 
 
 
Broj putnika koji je potreban kako bi se let realizovao je 108 punoplatežnih putnika (svi starosti 2 i više godina).
 
Odrasli i deca (2 godine i stariji) plaćaju pun iznos karte (395 EUR sa svim taksama), dok se za bebe uzrasta do 2 godine, naplaćuje iznos od 37 EUR.
 
Svi putnici imaju pravo na 8kg ručnog i 23kg predatog prtljaga. Za bebe do 2 godine, takođe je odobrena pomenuta količina prtljaga.
 
Višak prtljaga nije moguć ni uz doplatu, zbog ograničene nosivosti aviona.
 
Zaintersovane putnike molimo da u prilogu imejla dostave prvu stranicu pasoša kao i da klikom na imejl link repatriation@airserbia.com pošalju podatke u tabeli u telu imejla.
 
Nakon prijave, operateri kol centra Er Srbija će Vas kontaktirati u vezi plaćanja i izdavanja karte.
 
Zainteresovani putnici mogu započeti slanje navedenih detalja od 25.06.2020. nakon čega mogu očekivati pozive od strane Er Srbija za kupovinu karte.
 

IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE - PREKIDANJE RADNJI U SPROVODJENJU IZBORA

U skladu sa clanom 5. Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja , koju je danas donela Vlada R.Srbije, prekidaju se sve izborne radnje u sprovodjenju izbora za narodne poslanike, raspisanim za 26.april 2020. godine.

Republicka izborna komisija , kao organ koji sprovodi postupak izbora za narodne poslanike Narodne skupstine, donela je resenje o prekidu izbornih radnji, za vreme dok traje vanredno stanje, s tim da ce se izborni proces, ukljucujuci i rokove za vrsenje izbornih radnji nastavti u skladu sa odlukom o pestanku varednog stanja.


IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE 2020

Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju obaveštava da su za 26. april 2020. godine raspisani izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije.

Povodom izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, koji su raspisani za 26. april 2020.godine, prenosimo obaveštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: 

"Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije mogu, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (4. april 2020. godine), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike Narodne skupštine glasati u inostranstvu.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime, prezime i ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati na predstojećim izborima i potpis podnosioca zahteva.

Diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije kome je podnet zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu na propisani način dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u zemlji.

Nadležna opštinska, odnosno gradska uprava rešenje o upisivanju podatka da će birač na izborima glasati prema mestu boravišta u inostranstvu i biračko mesto na kome će glasati na isti način i po istom postupku dostavlja diplomatsko-konzularnmo predstavništvu koje je prosledilo zahtev, radi obaveštavanja birača.

Po donošenju rešenja da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u inostranstvu i upisu tog podatka u jedinstveni birački spisak, birač se ne upisuje u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska po mestu prebivališta u zemlji, odnosno upisuje se u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska prema mestu boravišta u inostranstvu.

Ukazuje se da se podatak o tome da će birač glasati u inostranstvu može upisati u jedinstveni birački spisak samo za lice koje je već upisano u jedinstveni birački spisak. U slučaju da lice koje ima biračko pravo nije upisano u jedinstveni birački spisak za odlučivanje po zahtevu za upis podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu, neophodno je prethodno sprovesti postupak upisa u jedinstveni birački spisak.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak, istovremeno sa zahtevom za upis podatka da će birač glasati u inostranstvu, podnosi se diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije koje oba zahteva dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema poslednjem prebivalištu podnosioca zahteva pre odlaska u inostranstvo, odnosno poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.

Takođe, obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podneti opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu njihovog prebivališta u zemlji zahtev za davanje obaveštenja o podacima koji su o njima upisani u jedinstveni birački spisak.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – https://upit.birackispisak.gov.rs/

Za sve dodatne iformacije molimo da se obratite Ambasadi na sledeći e-mail: izbori2020abudabi@gmail.com

Prijavu za glasanje u inostranstvu možete preuzeti na sledećem linku: http://www.abudhabi.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_glasanje_u_inostranstvu_2020.doc

Prijavu za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti na sledećem linku: http://www.abudhabi.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev-za-upis-u-JBS_2020.doc

Popunjene prijave uz fotokopiju važećeg pasoša ili lične karte, možete poslati na sledeću imejl adresu: izbori2020abudabi@gmail.com

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova